Percona 的 MySQL 備份服務

Percona 前幾天發表的新服務,Percona Backup Service:「MySQL Backup Service from Percona」。

只提供人力服務,而非雲端服務:

You provide the backup servers – on premise, in the cloud, or any combination. We implement the tools and processes to run your backups.

你還是要自己準備備份的設備,所以資料都還是可以控制在自己的手上。這個服務是借重 Percona 的人對 MySQL 的專長所發展的服務。

不過目前官網上沒有列出價錢,要寫信去問。

另外文章裡有提到「MySQL Backup and Recovery Best Practices」這份投影片,可以看一看 Percona 對備份的規劃,主要是從技術的方面討論 (尤其是備份時產生的 LOCK 問題)。

This entry was posted in Computer, Database, Murmuring, MySQL, Software and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *